Областният управител Кр. Кирилов и екипът му са гости на тържествената сесия на ОбС Добрич

Областният управител Красимир Кирилов и екипът му са част от гостите за празника на град Добрич - 25 септември, организиран от Община град Добрич и тържественото отбелязване на 80-ата годишнина от възвръщането на Южна Добруджа в пределите на България. Кирилов се поклони пред паметта на героите, загинали в боевете за Добруджа и положи венец пред паметника във Военно гробище - музей, където Варненския и Великопреславски митрополит Йоан в съслужие със свещеници от Добричка духовна околия отслужиха панихида. На церемонията присъстваха министърът на труда и социалната политика Деница Сачева, народни представители от Добрички многомандатен избирателен район, кметът на Община град Добрич Йордан Йорданов и екипът му, общински съветници, представители на политически сили, граждани.

Кр. Кирилов бе сред гостите и на тържествената сесия по повод празника на града, открита и водена от председателя на ОбС град Добрич Мая Димитрова. От трибуната в зала "Добрич" поздрав към добричлии поднесе министър Сачева, която от името на Министерски съвет и от свое име пожела здраве,  сили и вдъхновение на жителите на Добрич и припомни, че държавата отпуска 86 млн. лв., с които следващата седмица ще бъде платен дългът на "ВиК - Добрич" АД към енергодоставчика, както иче благодарение на реализираните от правителството политики в подкрепа на бизнеса и хората безработицата в Добрич е по-ниска от средната за страната, а с помощта на мерките, разработени по повод пандемията от COVID-19, на територията на Добрич са запазени 2700 работни места.

Празникът на града продължава през целия ден с богата програма, като по-късно към честването на 80-ата годишнина от възвръщането на Южна Добруджа в пределите на България ще се присъедини и заместник министър-председателят по обществения ред и сигурността и министър на отбраната Красимир Каракачанов.




Актуално

съобщение

анкета