След лична поверка министър Ангелов ще свика Общо събрание на акционерите на МБАЛ Добрич за избор на нов изпълнителен директор

     „Свикваме Общо събрание на акционерите, което да избере нов управител на многопрофилната болница в Добрич и съответно да извърши промени в Съвета на директорите. Това се налага заради неудовлетворителната организация на работата на болницата, което е споделено мнение на институциите и обществеността в града". Това заяви министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов по време на пресконференция в Добрич.
     През този период действащото ръководство на болницата трябва да изпълни предписанията, дадени им от регионалната здравна инспекция. През следващите два дни главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев ще бъде в Добрич и Варна, където ще координира работата на здравните власти. Пред медии доц. Кунчев подчерта, че ситуацията в Добрич не е драматична, но е неприятна и изисква предприемането на спешни организационни мероприятия в лечебното заведение и спазването на противоепидемичните мерки от всички граждани.
     „Смея да твърдя, че знам как се организира и контролира работата на лечебно заведение. Искането ми за смяна в борда на болницата е продиктувано от това, което видях при посещението си в лечебното заведение - допускани са цивилни хора без предпазни средства, персоналът и пациентите са изложени на ненужен риск заради смесване на потоците в болницата. Въпрос на мениджмънт и воля е ограничаването на COVID-19 в Добрич и областта и назначаването на медицински специалисти, които да се грижат за болните с коронавирусна инфекция", заяви здравният министър пред медиите. „Бъдете сигурни, че ще направя всичко възможно в най-скоро време да видите резултата от взетите днес решения за болницата в Добрич", беше категоричен проф. Ангелов.
     По-рано днес министър Ангелов посети многопрофилната болница в Добрич, където разговаря с изпълнителния директор д-р Байчев и с медиците, които се грижат за пациентите с COVID-19, настанени в инфекциозно и вътрешно отделения на лечебното заведение. "Надявам се бързо да намерите решение. Вярвам Ви и знам, че с опита си и решителността, която демонстрирате, в болницата в Добрич скоро ще бъде създадена организация за максимално качествено обслужване на болните с COVID-19 и за наблюдението им от инфекционист", каза д-р Ивелина Вълчева, гастроентеролог, дежурна в инфекциозното отделение на добричката болница днес.
     Припомняме, че днес министър Ангелов бе в Добрич, придружен и от главния държавен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев, който ръководи и заседание на Областния координационен щаб към Областния съвет за здравеопазване. При пристигането си в града, преди да посети МБАЛ Добрич министър Ангелов се срещна със заместник областния управител Красимир Николов. Той проведе и работна среща с участието на доц. д-р Ангел Кунчев, кмета на Община град Добрич Йордан Йорданов, директорите на РЗОК д-р Бисерка Пачолова, и РЗИ д-р Светла Ангелова. На срещата бе и д-р Жанина Калинкова - секретар на Сдружението на многопрофилните болници и д-р Валери Веселинов - председател на Регионална лекарска колегия на БЛС.Актуално

съобщение

анкета