28 са новорегистрираните случаи на COVID-19 в област Добрич

     За последното денонощие в Единната информационна система има регистрирани нови 28 лица с положителен резултат за COVID-19. Директорът на Регионална здравна инспекция и секретар на Областния координационен щаб д-р Светла Ангелова информира, че за днешния ден в системата има регистрирани от областта общо 78 изследвания. От тях 56 са проби, изпратени от РЗИ, 8 - от МБАЛ Добрич и 14 са на лица, направили изследване по свое желание. 38 от общия брой на пробите са положителни, а другите 40 - отрицателни, добави още тя. От общия брой на положителните 10 са на лица, на които им предстои излизане от изолация, но тя е продължена поради отчетения положителен резултат, каза още д-р Ангелова. Другите 28 положителни проби са на новорегистрирани пациенти. Разпределението на новите лица, заразени с коронавирус е 13 мъже на възраст от 37 г. до 87 г., от които трима са настанени за лечение в МБАЛ Добрич. 15 са жените на възраст от 25 г. до 47 г. От тях пет са настанени за лечение в МБАЛ Добрич. Сред регистрираните положителни резултати от изследвания има и медицински персонал - лекар и медицинска сестра.
     За последното денонощие две жени, пациентки на МБАЛ Добрич, са починали, съобщи още секретарят на ОКЩ и директор на РЗИ д-р Ангелова. Жените са на възраст 69 г. и 77 г., като и двете са имали придружаващи заболявания - хронични болести, допълни тя.
     Д-р Св. Ангелова информира още, че се затваря за прием на пациенти неврологично отделение поради регистрирани положителни проби на пациент и лекар. Тя добави още, че ръководството на МБАЛ Добрич трябва да направи организация, така че да не се отказва помощ на пациенти, имащи нужда от оказване на неврологична помощ.
     Във връзка с повишения обществен интерес специалистът заяви, че няма новорегистрирани положителни случаи в социалните услуги, предлагани на територията на област Добрич.
От взетите контролни проби на лица, излизащи от изолация, 28 са с отрицателен резултат и това са лица, които са излекувани.Актуално

съобщение

анкета