Областният управител бе гост на „първа копка“ по проект „Развитие на интегрирана система на градския транспорт в Добрич“

prev next
     Днес - 26.06.2020 г., областният управител Красимир Кирилов бе гост на церемонията по даване старт на строителните работи по проект „Развитие на интегрирана система на градския транспорт в Добрич". Пред присъстващите гости на събитието - председателят на ОбС Добрич Мая Димитрова, представители на общинската администрация, на строителната фирма и строителния надзор, кметът на Община град Добрич Йордан Йорданов сподели, че целта на проекта е да се подобри качеството на живот в града и повиши ефективността на градския транспорт. Няколко са дейностите, които ще бъдат реализирани, като едната е ремонт на бул. „Добричка епопея".
     Инж. Христо Атанасов - представител на фирмата изпълнител ДЗЗД "Развитие 2018", заяви, че двете платна на булеварда ще бъдат изцяло реновирани, както и тротоарите и ще бъде изградена и велоалея.
     Й. Йорданов, М. Димитрова и инж. Атанасов направиха символична първа копка на обекта.
Общата стойност е в размер на 8 183 546 лв., от които 6 677 847 европейско финансиране и 1 178 443 национално съфинансиране. Собственото участие на Община град Добрич е в размер на 327 256 лв.



Актуално

съобщение

анкета