Художествени, музикални школи, театри и читалища работят в условията на COVID-19

     На 26 май 2020 г., министърът на здравеопазването Кирил Ананиев издаде заповед, с която отпадат част от мерките, въведени заради COVID-19, съобщава на своята интернет страница Министерството на здравеопазването.
    С вчерашна дата, съгласно заповедта, вече са разрешени културно-развлекателни мероприятия (театри, концерти, сценични прояви, занятия от танцовото, творческото и музикално изкуство, както и занимални от юридически и физически лица и други), в условията на COVID-19. В документа са посочени противоепидемичните мерки, които трябва да се спазват - заетост на местата до 30 % от общия им капацитет на закрито и до 50% от общия им капацитет на открито и при максимален капацитет на използване на залите (читалища, детски комплекси, културни домове, младежки центрове, училищни салони и зали, частни обекти, военни клубове и други) според квадратурата на помещението при заетост на местата не повече от 20 човека за груповите занимания, и не повече от 1 човек на 4 кв. м площ.
     В заповедта на здравния министър се казва още, че считано от 01.06.2020 г. се разрешават посещенията в закрити площи на ресторанти, заведения за бързо хранене, питейни заведения, кафе-сладкарници, детски и спортни съоръжения на закрито, увеселителни и игрални зали, в т.ч. и тези в търговски центрове тип МОЛ, барове, с изключение на дискотеки, пиано-бар и нощен бар.
     Също считано от 1 юни се разрешават всички извънкласни занимания като занимални, клубове, детски центрове и други.
Издадената днес Заповед № РД-01-277/26.05.2020 г. отменя Заповед № РД-01-272 от 20.05.2020 г.
     С пълния текст на Заповед № РД-01-277/26.05.2020 г. можете да се запознаете в прикачения файл.


Прикачени файлове


Актуално

съобщение

анкета