Министър-председателят Борисов разпореди организация за отварянето на големите търговски обекти тип мол

     Министър-председателят Бойко Борисов е провел разговор с представители на големи търговски обекти тип мол и на Българската ритейл асоциация, съобщиха от правителствената пресслужба. След срещата, на която са присъствали също министърът на здравеопазването Кирил Ананиев, министърът на икономиката Емил Караниколов и председателят на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски, премиерът Борисов разпореди организация за отварянето на търговските обекти от понеделник, се посочва в прессъобщението. Заповедта ще бъде издадена от здравния министър по-късно днес.
     „С колегите от икономиката, здравеопазването и щаба последните 2 седмици работим по темата с много дискусия, с много медицински аргументи и се надяваме да отработваме въпросите един по един. В много от държавите в момента се говори за разхлабване на мерките, а в България някои от търговските обекти въобще не бяха спирани", посочи премиерът Бойко Борисов.
По време на срещата детайлно са разискани условията, при които да бъде възобновена дейността на моловете предвид борбата с разпространението на COVID-19 у нас. Изтъкнат е бил също приносът на бранша за българската икономика, което налага въпроса за рестартиране на дейността му.
     Премиерът Борисов е отбелязал още, че е задължително да продължи да се спазва балансът между постепенното възстановяване на нормалния икономически живот и осъществяването на противоепидемичните мерки с цел максимална защита на здравето на българските граждани.Актуално

съобщение

анкета