Правителството пусна Единен информационен портал за COVID-19

     От днес - 10.04.2020 г., е активен Единен информационен портал, който бе разработена със съдействието на бизнеса от IT сектора, заедно с мобилното приложение, представено в края на миналата седмица, за COVID-19. Това бе обявено на брифинг в Министерски съвет.
     Новата електронна платформа е официалният източник на информация относно мерките за борба с разпространението на коронавируса в България, включително здравните, икономическите и социални последици от епидемията. Порталът предоставя полезна и актуална информация както за гражданите, така и за работодателите и медицинските специалисти. В секцията "Актуално" всеки може да се запознае с последните новини и да проследи брифингите на Националния оперативен щаб. В секция "Мерки" са публикувани ограничителните мерки, икономическите и социалните, които се взеха в подкрепа на бизнеса и хората. Освен актуалната информация за броя на поставените лица под карантина, направените тестове и броя на заболелите, Единният информационен портал /ЕИП/ предлага и документи - нормативни актове, заповеди на държавни органи и образци на документи, най-често задаваните въпроси във връзка с коронавируса и отговорите към тях, както и важни телефони и връзки.
     Заедно с ЕИП, вече е активно и мобилното приложение за контрол на COVID-19 - ViruSafe, което може да се изтегли безплатно от Google Play и App Store.
     Единният информационен портал е на адрес: https://coronavirus.bg/



Актуално

съобщение

анкета