Пет са положителните проби в област Добрич на пациенти с COVID-19

     Мъж, жител на област Добрич, завърнал се от чужбина е с положителен резултат за коронавирус. Директорът на РЗИ и секретар на Областния координационен щаб д-р Светла Ангелова заяви, че пациентът е в добро общо състояние. Установени са контактните му лица и са поставени под задължителна домашна карантина.
     В добро общо състояние са и четиримата пациенти, дали положителни проби в края на миналата седмица. При тях също всички контактни лица са установени и са поставени под задължителна домашна карантина.
     Служителите на ОД МВР за денонощие са извършили 179 проверки на лица, поставени под карантина, като няма констатирани нарушения. За същия период от време са проверени 225 търговски обекта за спазване на въведените ограничителни режими и няма установени нарушения на територията на областта.
     Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев издаде заповед № РД-01-144/22.03.2020 г., с която разпорежда да не ес допуска консумация на място в обекти за бързо хранене и хранителни магазини на територията на бензиностанции.
 
     Приложение:Заповед № РД-01-144/22.03.2020 г. на министъра на здравеопазването


Прикачени файлове


Актуално

съобщение

анкета