Областният управител Кр. Кирилов се поклони пред паметта на жертвите на пътнотранспортни произшествия

По инициатива на областният управител Красимир Кирилов в двора на храм Света Троица в Добрич бе отслужена панихида пред оброчния кръст. Поменът бе организиран по повод Световния ден за въпоменание на жертвите на пътни инциденти, който се отбелязва в третата неделя на месец ноември.

Да почетат паметта на загиналите при катастрофи присъстваха началникът на сектор „КАТ-Пътна полиция“ в Добрич Жулиян Минев, директорът на Центъра за спешна медицинска помощ д-р Огнян Господинов, началникът на Областно пътно управление Георги Стратиев, директорът на Областния съвет на БЧК Добрич д-р Артюн Еринозов, председателят на сдружение „България Вита“ Антоанета Малева, главният секретар на Община град Добрич Ася Кръчмарова, млади червенокръстци, граждани. Присъстващите положиха цветя пред оброчния кръст, издигнат в двора на храма, по инициатива на „България Вита“.

Пред журналисти ръководителят на „КАТ-Пътна полиция“ Жулиян Минев сподели, че от началото на годината досега тежките пътни инциденти на територията на област Добрич са 109 на брой, загинали са 8 души, а ранените са 142-ма. Спрямо същия период на миналата година пътните полицаи отчитат намаление на произшествията, добави Минев. „Тежките пътнотранспротни произшествия са със 17 броя по-малко. 12 души по-малко са загиналите, а ранените при катастрофи са намалели с 9 души“, каза началникът на сектор „КАТ-Пътна полиция“.




Актуално

съобщение

анкета