Кметът и общинските съветници на община град Добрич встъпиха в длъжност

prev next
     Днес - 7 ноември 2019 г., от 9:00 часа се проведе тържествено заседание, свикано със заповед на областния управител Красимир Кирилов за конструиране на новоизбрания състав на Общински съвет град Добрич и полагане на клетва от избрания кмет на общината Йордан Йорданов. Сесията бе открита и водена от Кр. Кирилов, който поздрави председателят на Общинска избирателна комисия Цонка Велкова и благодари на ОИК за експертната работа и демократичното провеждане на двата тура на изборите за местна власт. След като новоизбраните представители на местната власт получиха своите удостоверения, общинските съветници положиха клетва. Да служи в името на гражданите се закле и кметът Йордан Йорданов.
     Областният управител поздрави всички и припомни, че те са в залата по волята на избирателите. „Доверието на хората е висока оценка за вашите лични, професионални и управленски качества. Уверен съм, че през следващите четири години, кметът, заедно с общинските съветници, ще оправдае това доверие", заяви още Кр. Кирилов и пожела успешен мандат на представителите на местната власт в мандат 2019-2023 г.
     Водещ на заседанието по втора точка от дневния ред бе Гинка Василева - най-възрастният избран общински съветник, която проведе избор на комисия по избор на председател на ОбС град Добрич. Комисията бе от петима членове с председател Зорница Михайлова. В залата се направиха две номинации за председател - Мая Димитрова от БСП за България, и Милко Пенчев от местна коалиция НФСБ /АБВ, ЗС „Ал. Стамболийски, ЗНС/. След проведено тайно гласуване с 24 гласа „за", за председател бе избрана Мая Димитрова.
     Поздрав към новия председател на Общинския съвет направи Иво Пенчев, ръководил ОбС в мандат 2015-2019. Той подари статуетка на Темида и пожела безпристрастно политически да ръководи Общинския съвет за благото на жителите на Добрич. От трибуната М. Димитрова благодари за доверието и изрази надежда, че всички заедно ще обединят усилия, за да направят Добрич още по-красив и по-привлекателен град за живеене.



Актуално

съобщение

анкета