Кметовете на общини, населени места и общински съветници в Генерал Тошево и Крушари встъпиха в длъжност

     Днес - 6 ноември 2019 г., се проведоха първите заседания на новоизбраните общински съвети в общините Генерал Тошево и Крушари.
     Тържествените сесии, в които избраните представители на местната власт в двете общини за мандат 2019-2023 се проведоха в залите на общинските съвети и бяха водени от областния управител Красимир Кирилов.
     В община Генерал Тошево Кр. Кирилов връчи символите на общината на новоизбраният за втори мандат кмет Валентин Димитров - огърлие и ключ. В. Димитров благодари за оказаното му доверие и призова да се забравят партийните пристрастия и да се работи вимето на хората на общината. След това, съгласно правилника, най-възрастният избран общински съветник - Митка Тодорова, пое председателската функция и проведе избора на комисия за избор на председател на ОбС. Съветниците направиха само едно предложение за председателския пост на Общински съвет - д-р Яна Бонева от листата на БСП за България, която с мнозинство от 10 гласа „за" бе избрана за председател на ОбС. Общинският съвет в Генерал Тошево е със 17 мандата, разпределени по следния начин - 10 мандата БСП за България, 3 мандата - ГЕРБ /СДС/, 3 мандата - БЗНС „Н. Петков" и 1 мандат за ПП „Воля". Д-р Бонева се обърна с апел към колегите си да бъдат единни в името на по-добър живот за всички.
     След обяд от 14.00 ч. се проведе тържествената сесия за конструиране на новите представители на местната власт за мандат 2019-2023 в община Крушари. Областният управител, който ръководи тържествената сесия закле новоизбраните общински съветници, кмет на общината и кметове на населени места. След полагането на клетва, новоизбраният кмет на Крушари Илхан Мюстеджеб получи символа на местната власт - огърлието, от своя предшественик Добри Стефанов който се обърна към всички с думите: „Не сейте ветрове, за да не жънете бури. Предизборната кампания свърши и на тези, които твърдяха, че едва ли не общината е фалирала по време на кампанията, държа да кажа, че Община Крушари има в сметките си 2 400 000 лв. А специално към новия кмет, добавя само поговорката: „Боже, пази ме от приятели, аз сам ще се пазя от врагове". С това Д. Стефанов пожела успешен мандат на новите представители на местната власт в общината. След това под председателството на най-възрастния избран общински съветник - Васко Балчев, се проведе избор на комисия за избор на председател на Общински съвет Крушари. Съветниците номинираха само един кандидат за поста - Видин Каракашев от ДПС. След проведено гласуване с 11 гласа „за", г-н Каракашев бе избран за председател. Той получи поздрави от досегашния председател и настоящ кмет на община Крушари Илхан Мюстеджеб. Преди да закрие заседанието и след като благодари на колегите си за доверието, новият председател на ОбС Крушари се обърна към тях с думите: „Време е да загърбим предизборните надбягвания и да заработим в екип".



Актуално

съобщение

анкета