Областният управител присъства на полагането на основния камък на нов православен храм в Добрич

     Областният управител Красимир Кирилов бе сред гостите на церемонията по полагане на основния камък на нов духовен храм в Добрич - църквата "Св. Лука Кримски", който ще се изгради в кв. "Добротица". На събитието, организирано от Община град Добрич и църковното настоятелство на бъдещия духовен храм, присъстваха народният представител Даниела Димитрова, председателят на ОбС град Добрич Иво Пенчев, кметът на Община град Добрич Йордан Йорданов, кметът на Община Добричка Тошко Петков, арх. Петър Николов и инж. Пенчо Керванов - дари на архитектурния проект и конструктивния такъв.

     По покана на църковното настоятелство на бъдещата църква водосвет за начинанието отслужи Негово Високопреосвещенство Варненски и Великопреславски митрополит Йоан в съслужие със свещеници от Добричка духовна околия.

 

     След водосвета Дядо Йоан лично разписа свитък и покани това да сторят членове на настоятелството и официалните лица, присъствали на церемонията. Разписаният свитък с паметната дата бе положен заедно с основния камък, даващ начало на градежа на храма. Пред събралите се миряни - Дядо Владика припомни накратко живота и делото на светеца, избран за патрон на новата църква. Той благослови благородното начинание и благодари на дарителите. 

     Благодарност към дарителите до момента и надежда, че и други добруджанци ще се присъединят към начинанието изрази и кметът на Добрич Йордан Йорданов, като сподели надежда, че с общи усилия до година-две, новата църква ще отвори врати.




Актуално

съобщение

анкета