Заседава Областна комисия по безопасност на движението по пътищата

prev next
     Днес - 14 ноември 2018 г., заседание проведе Областна комисия по безопасност на движението във връзка с проект на Мерки за подобряване на безопасността по пътищата до края на 2020 г. Заседанието бе водено от заместник областният управител Красимир Николов, като участие в него взе и областният управител Красимир Кирилов. С визирания проект на мерки, предоставен в Областна администрация Добрич с писмо на Министъра на вътрешните работи, бяха запознати всички участници в заседанието. В него са планирани дейности, които произтичат от Националната стратегия за подобряване безопасността на движението, от някои положителни европейски практики и от характерни особености, свързани с тежките ПТП на територията на нашата страна.
      В хода на обсъждане на предложените проектомерки ръководителят на КАТ - Пътна полиция в структурата на Областната дирекция на МВР в Добрич Жулиян Минев предложи да се криминализира шофирането на моторни превозни средства без свидетелство за правоуправление. Предложението си Минев основа с данни от ежедневната работа на пътните полицаи, като заяви, че се отчита ръст на установените зад волана без свидетелство за правоуправление на моторно превозно средство. Не на последно място той подчерта, че с направените промени - изискване за завършен 10 клас, за да може да бъде един водач правоспособен, се очаква да се увеличи броят на шофьори зад волана без права. Участниците в комисията одобриха предложението, което ще бъде изпратено по надлежния ред.
     Преди да бъде закрито заседанието главният експерт Веселин Димитров припомни, че по решение на Генералната асамблея на ООН от 2005 г. третата неделя на месец ноември е обявена за Световен ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия. В тази връзка за поредна година областният управител за поредна година организира панихида в знак на почит на жертвите на пътни инциденти от 10.30 часа на 18 ноември в храм „Св. Троица". Покана да отдадат почит е отправена към общините в област Добрич и институции. Да запалят свещ в памет на жертвите на катастрофи се поканват всички жители на Добрич и областта.

 




Актуално

съобщение

анкета