Комисия провери плажовете с осигурено водно спасяване от Областен съвет на БЧК Добрич

Комисия, назначена със заповед РкД-22-11/30.07.2018 г. на областния управител Красимир Кирилов с председател заместник областният управител Красимир Николов извърши вчера - 30 юли 2018 г., проверка на пет от плажовете на територията на област Добрич, за които Областна администрация Добрич има сключен договор за осигуряване на водно-спасителна дейност. Проверени бяха плажовете къмпинг „Космос", Шабленска тузла - къмпинг „Добруджа", „Русалка" - голям плаж, Болата и плаж „Фиш-фиш" нов.
Припомняме, че това са петте плажа, за които по силата на проведена процедура е подписан договор за осигуряване на водно-спасителна дейност за месеците юли и август чрез общо седем поста с цел гарантиране сигурността и безопасността на посетителите.
Проверката установи, че всички постове са оборудвани съгласно изискванията и навсякъде спасителите са били на постовете си. В рамките на проверката спасителите са информирали, че до момента няма регистрирани инциденти в обхвата на действие на спасителните постове. За поредна година с професионализъм Областния съвет на БЧК гарантира сигурността на летовниците на едни от най-предпочитаните плажове на територията на област Добрич, останали без стопани.Актуално

съобщение

анкета