Областният управител, кметът на Община град Добрич и изпълнителният директор на „Добрички панаир“ АД откриха изложение „Пчеломания“

prev next

Областният управител Красимир Кирилов, кметът на Община град Добрич и изпълнителният директор на „Добрички панаир" АД Звезделина Иванова официално откриха 15-ото издание на изложението „Пчеломания". То ще продължи до неделя. За пореден път пчеларите от областта могат да обменят опит да купят директно от производител нужните им консумативи и инвентар. На изложението има и щандове, на които пчелари продават мед и пчелни продукти от реколта'2017 г.
Тази година съорганизатор на изложението е добричкото сдружение „Пчела Добрич 1946", които също се представят със свой щанд.
Приветствие към изложителите поднесе кметът Йордан Йорданов, който им пожела успешна стопанска година. Гост на откриването бе и директорът на Областна дирекция „Земеделие, храни и гори", която поздрави пчеларите и изложителите от името на министъра на земеделието, храните и горите Румен Порожанов. „Пчеларството е един от устойчивите сектори и в настоящия тригодишен период на националната програма за подпомагане на пчеларите са предвидени по над 4 млн. и 700 000 лв. за всяка от годините", се казва в поздравителния адрес на министър Порожанов, като бе посочено, че общо за 2017 г. на сектора са предоставени над 6 600 000 лв. Десислава Иванова пожела ползотворна година от свое име и от името на земеделския министър. Гости на откриването бяха също директорът на ДФ „Земеделие" Ивайло Йорданов, Агоп Крикорян - председател на борда на директорите на „Добрички панаир" АД.




Актуално

съобщение

анкета