Зам.-министърът на околната среда и водите Кр. Живков направи първа копка на реконструкцията на пречиствателна станция „Врачанци“

prev next
Днес, 21 март 2018 г., официално заместник-министърът на околната среда и водите Красимир Живков, заедно с кмета на Добрич Йордан Йорданов и представител на изпълнителя на обекта направиха първа копка на реконструкцията на пречиствателна станция за отпадни води „Врачанци" /ПСОВ/. Гост на събитието бе Областният управител Красимир Кирилов. Заедно с него присъстваха кметът на Община Добричка инж. Тошко Петков, председателите на Общинските съвети в общините Добрич и Добричка - Иво Пенчев и Донко Марев, общински съветници, граждани.
Реконструкцията на ПСОВ е от дейностите по интегрирания проект за подобряване на водния сектор в Добрич, чието начало беше дадено през 2017 г. Над 100 хил. жители ще се възползват от модернизираното съоръжение. Общият размер на инвестицията е за над 114,9 млн. лв., като безвъзмездната финансова помощ, предоставена по ОПОС ‎2014-2020 е 86,2 млн. лв.
Пред присъстващите след отслужване на водосвет от отец Стоян Димов, заместник-министър Живков подчерта, че това наистина е един изключително важен и дълго чакан за Добрич проект, чрез чиято реализация ще се подобри пречистването на водите със съвременните технологии - чрез азот и фосфор, така че заустването им в река Добричка да не създава опасност за екологията на региона. Обектът трябва да бъде приключен през август 2019 година.



Актуално

съобщение

анкета