Предупреждават за ново влошаване на времето

От Националния институт по метеорология и хидрология предупреждават за ново влошаване на времето - снежни виелици, снегонавявания и заледявания, информира след своето заседание Щабът за изпълнение на Областния план за защита. при бедствия, откъдето и призовават да се спазват указанията на служителите на реда и да не се предприемат пътувания, ако не са наложителни.
От „Енерго-про" информират, че навсякъде е възстановено електрозахранването и в цялата област няма населени места без ток. По данни на РД ПБЗН от записаните 25 души за хемодиализа само един не се е явил, за да бъде транспортиран в МБАЛ Добрич. Все още има нарушено водоподаване в селата Горун, Тюленово, Хаджи Димитър, Камен бряг, Раковски, Поручик Чунчево.
От Областно пътно управление съобщават, че няма промяна в пътната обстановка от сутринта - работи се във всички направления, но не са завършени и остава ограничено движението на всички автомобили до 12 т по републиканската пътна мрежа по път I-9 Дуранкулак - Кранево. Въведени са и ограничения и забрани по пътищата II и III клас, както следва:
С ограничение за движение на МПС до 12 т II-27 Балчик - Добрич, II-71 Албена - Добрич. Към момента без ограничение е отворено движението по път II-29 Добрич - Ген. Тошево - ГКПП Йовково. Все още е затворен за движение път II-71 Добрич - Силистра, като по направлението може да се стигне от Добрич до Карапелит само. Затворени за движение са пътищата от трети клас - III-207 Жегларци - Тервел - Честименско, III-293 Добрич - Крушари, III-296 Генерал Тошево - Каварна, III-2075 Орляк - Зърнево, III-2077 Честименско - Каблешково - Шумен, III-2702 Ген.Киселово - Одринци, III-2903 Ген. Тошево - Росица, III-2904 Кардам - Дуранкулак, III-2932 Крушари - Росица,III-7005 Добрич - Житница - Балик, III-7103 Оногур - Крушари, III-9002 Ген. Тошево - Царичино, III-9701 Добрич - Сърнино. Без ограничение към момента е движението по път III-7102 Тервел - Ангеларий, а по път III-7106 Карапелит - Кочмар е въведено ограничение за движение на МПС до 12 т.
Проходим при зимни условия е: Добрич - Варна. В областта в момента във всички направления работят 49 машини, като за по сложни участъци съдейства специализирана техника от Велико Търново.
По данни на общините без водоснабдяване са селата Царевец, Победа, Пол. Свещарово в Община Добричка. При зимни условия от общинската пътна мрежа са проходими следните участъци с.Дончево - Богдан - Опанец - Драганово, с. Стожер, с.Ломница - Овчарово - Сливенци, с.Добрево - Свобода.
Няма населени места без ток и вода в общините Балчик и Генерал Тошево. Нарушено водоподаване има в община Каварна в селата Българево, Топола, Белгун, Поручик Чунчево, Хаджи Димитър; в община Шабла - Дуранкулак, Горичани, Горун, Тюленово. В община Тервел няма населени места без ток и вода. От община Крушари информират, че е проходим пътя до село Лозенец.
Областният управител и председател на Щаба за изпълнение на Областния план за защита при бедствия Красимир Кирилов апелира да не се предприемат пътувания, тъй като се очаква влошаване на метеорологичната обстановка и към 20 часа отново пътните артерии от републиканска пътна мрежа ще бъдат затворени за движение за всички МПС.

 
Актуално

съобщение

анкета