11 екипа на пожарна безопасност и полиция са евакуирали 62 души

Въпреки предупреждението за тежка зимна обстановка, през изминалото денонощие 11 екипа на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението" и ОД МВР са реагирали на подадени сигнали. Служителите на реда и сигурността са евакуирали 62 души, спасени са били трима. Седем автомобила са били изтеглени. Създадена е организация и бедстващите хора са били настанени в градовете Добрич и Каварна и селата Карапелит, Козлодуйци, Божурово, община Добричка и с. Спасово, общ. Ген. Тошево. Оказвано е съдействие на румънски автомобили с граждани от северната ни съседка.
През цялото денонощие единствено отворен за движение бе пътят Добрич - Варна. Днес със стихването на вятъра наличната снегопочистваща техника е на терен и се работи за почистването на основните направления - в посоките Генерал Тошево - Кардам - границата с Република Румъния, Силистра и Балчик.
На проведеното сутринта заседание на Щаба за изпълнение на Областния план за защита при бедствия с председател Областният управител Красимир Кирилов е създадена организация за извозване на болните на хемодиализа до МБАЛ Добрич, където те ще останат. За справяне със ситуацията са привлечени допълнително сили и средства от други РД ПБЗН - 1 МТЛБ от РД ПБЗН Варна. Очаква се от РД ПБЗН Велико Търново да пристигне една Амфибия.
Днес учебен процес се провежда единствено в училищата на територията на град Балчик, информира началникът на Регионално управление по образованието Жоро Тошков. За всички останали училища, в това число и в селата на територията на община Балчик денят е неучебен.
Екипи на енергоразпределителното дружество отстраняват аварии в общините Шабла и Каварна, където има населени места без ток. Поради липса на електрозахранване има смущения и във водоподаването в областта.



Актуално

съобщение

анкета