Областният управител и екипът му проведоха работна среща с кмета на Община Генерал Тошево

Областният управител Красимир Кирилов заедно със своите заместници Красимир Николов и Живко Желязков проведоха работна среща с кмета на Община Генерал Тошево Валентин Димитров. Кметът на добруджанската община сподели с Кр. Кирилов и екипа му как са преминали срещите с министър-председателя Бойко Борисов и омбудсмана на Републиката Мая Манолова във връзка с проведения референдум на територията на общината по повод инвестиционното намерение на „Русгеоком БГ" ЕАД за добив на газ. „Разбрах, че Националната асоциация на зърнопроизводителите е провела среща с министъра на земеделието, храните и горите Румен Порожанов. Аз лично съм обнадежден и вярвам в добрия изход за поминъка и здравето на хората от общината, за хляба на Добруджа", коментира Димитров.
В рамките на срещата кметът сподели с Областния управител, че макрорамката на бюджета на общината за 2018 г. е в размер на 13 млн. лв., като се залагат 2 млн. лв. собствен приход в капиталовата програма на общината. „Пълният размер на капиталовата програма ще е около 10 млн. лв., тъй като имаме одобрени проекти, които изпълняваме и ще изпълним", каза кметът на Община Генерал Тошево.
През настоящата година ще стартира енергийното обновяване на още две жилищни сгради в Генерал Тошево, одобрените по програмата 5 обществени сгради вече са обновени, тече ремонтът на други два жилищни блока в града, от общо одобрените 6 жилищни сгради. Кметът и екипът му залагат и реновиране на общинската пътна мрежа по отсечката Балканци - Дропла. Публичното обществено обсъждане на бюджет 2018 е насрочено за 10 януари.



Актуално

съобщение

анкета