Областният управител участва в годишна среща във връзка с Комуникационната стратегия на България за ЕС за 2017 г.

Областният управител Красимир Кирилов участва в годишната среща във връзка с отчитането на проведените дейности и инициативи от националния план на Комуникационната стратегия на България за ЕС за 2017 г. Срещата се провежда в град Хисаря на 14 и 15 декември 2017 г. Форумът бе открит от Румяна Бъчварова - началник на политическия кабинет на Министър-председателя. По време на заседанието всеки областен управител е направил отчет на дейностите.
Припомняме, че Областният управител на Добрич Красимир Кирилов проведе три информационни събития в общините Каварна, Тервел и Генерал Тошево, със съдействието на местните власти, на които бяха представени основните цели на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз в първата половина на 2018 година. В други четири общини - Крушари, Добричка, Шабла и Балчик, съвместно с читалищата също се проведоха мероприятия, на които бяха представени задачите на страната ни като председател. Дадена е добра оценка на проведените мероприятия в цялата страна, информира Областният управител Красимир Кирилов и допълни, че е отчетен положителния ефект - по-добра информираност на обществото за предстоящото Българско председателство.
Обсъдени са предложения за включване на дейности и инициативи в националния план на Комуникационната стратегия за Европейския съюз за 2018 година.
Във втората част на работната среща е отделено време областните управители да се запознаят с намаляването на административната тежест чрез дигитална трансформация. Презентация представя председателят на Държавна агенция „Електронно управление" Росен Желязков, в която се показват постигнатите резултати в контекста на Европейския план за електронно управление 2016-2020 г.
Както вече информирахме, Областна администрация е сред пилотните в страната, която работи по модернизиране на процеса.



Актуално

съобщение

анкета