Областният управител Красимир Кирилов почете паметта на жертвите на пътнотранспортни произшествия

Областният управител Красимир Кирилов почете паметта на жертвите на пътнотранспортни произшествия. Днес, 19 ноември 2017 г., по инициатива на г-н Кирилов в двора на храм „Света Троица" бе отслужена панихида в памет на загиналите в пътнотранспортни произшествия и жертвите на тежките пътни инциденти, станали в последните два дни край ловешкото село Микре. Поклон пред паметта на хората, загубили живота си вследствие на катастрофи отдадоха кметът на Добрич Йордан Йорданов, директорът на Областния съвет на БЧК Добрич д-р Артюн Еринозов, директорът на Областно пътно управление Добрич Георги Стратиев, ръководителят на НПО „България Вита" Антоанета Малева, млади червенокръстци, граждани.
Припомняме, че с решение на Генералната асамблея на ООН всяка трета неделя на месец ноември се отбелязва Световният ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия.
Голяма част от тежките катастрофи са предотвратими. Те са свързани с грешки и нарушения на участниците в движението. Много често хората, участващи в движението по пътищата забравят за себе си, за близките си, за хората, които превозват, за останалите участници в движението. Пътните инциденти са най-безсмислената причина за смъртността сред хората.
В този ден нека си спомним за всички загинали и пострадали с добро, се обръща Областният управител и отправя апел към всеки един от жителите на област Добрич - да бъдем внимателни, толерантни и да спазваме правилата за движение като участници в него, защото няма по-ценно от човешкия живот.Актуално

съобщение

анкета