Областният управител бе гост на тържество в СУ „Д. Талев“

Областният управител Красимир Кирилов бе гост на тържество по повод откриването на нов интерактивен кабинет по природни науки в СУ „Д. Талев", което бе днес, 08 ноември 2017 г. След водосвета за здраве и благоденствие на ученици и учители, отслужен от свещеник Мирослав Енчев, директорът на учебното заведение Весела Панчева покани всички да разгледат най-новата придобивка за възпитаниците на СУ „Д. Талев".
Това е учебен кабинет, които наподобява космически кораб, като искахме да създадем възможно най-добри условия за нашите ученици, сподели директорът. Тя разказа, че проекта за иновативната класна стая е дарение от двама млади добрички архитекти - Милица Петрова и Асен Игнатов. „Самият кабинет е направен изцяло със средства от дарители, за което ние сме много благодарни" - подчерта В. Панчева и добави, че стойността на класната стая с обзавеждането е над 50 хил. лв.
В новия кабинет по природни науки ще се обучават възпитаниците на СУ „Д. Талев" от 5 до 12 клас, включително, като благодарение на 84-инчов плазмен монитор, който е и най-големият в класна стая в страната, ще могат с помощта на съвременните технологии да усвояват по интерес начин учебния материал по биология, химия, физика и астрономия. На чиновете учениците имат малки лаптопи с интерфейс, който показва на преподавателя дали в момента децата „са в час", или в социалните мрежи, както и дава възможност веднага да се прави проверка на знанията на ученика. Пожелания за здраве, успехи и отлични оценки към ученици и учители отправиха гостите на тържеството - Областният управител Красимир Кирилов, зам.-кметът по хуманитарни дейности в Община град Добрич д-р Емилия Баева, президентът на Лайънс клуб Добрич Ивайло Милев.



Актуално

съобщение

анкета