Областният управител участва в работна среща на Инициативата 16+1 в Пловдив

Областният управител Красимир Кирилов ще вземе участие в Третата работна среща на областните управители по линия на Инициативата за сътрудничество между страните на Централна и Източна Европа и Китай(16+1). Форумът ще се проведе на 19 октомври в Пловдив.
В рамките на петте години от началото на Инициативата 16+1 България е била домакин на три важни прояви: откриването на Центъра за насърчаване сътрудничеството в областта на селското стопанство, провеждането на Втория министерски форум за културно сътрудничество и домакинството на Столична община на Първата среща на кметовете на столиците.
Третата работна среща на областните управител, в която участие ще вземат 20 делегации, се домакинства от Областна администрация Пловдив. Във форума са включени три панела: „Култура и туризъм", „Иновации и икономически зони" и „Селско стопанство".
Освен от Китай и 15-те страни от Централна и Източна Европа, за участие в срещата са поканени посланиците на Република България на страните, потвърдили участие, Главният секретар на Министерски съвет на Република България, министърът и заместник-министърът на външните работи на Р България, министрите, в чийто ресори са включените в срещата области за обсъждане, ректори на пловдивдски университети, кметът на Пловдив, представители на бизнеса от област Пловдив.Актуално

съобщение

анкета