Областният управител почете Деня на Европа и Деня на победата

Областният управител Детелина Николова и заместник-областният управител Сали Феим почетоха Деня на Европа и Деня на победата, които отбелязваме днес, на 9 май. Двамата участваха в общоградското поклонение, организирано от Община град Добрич и положиха венец в памет на загиналите добруджанци.
По време на Втората световна война живота си за свободата са дали 350 добруджанци. 15 години все още се чака решение за изписването на паметна плоча на имената на 110 добруджанци, загинали във войната и тя да бъде поставена на Паметника на загиналите добруджанци в заключителния етап на Втората световна война.
Областният управител Детелина Николова и заместник-областният управител Сали Феим се поклониха в памет на милионите жертви от Русия и бившите съветски републики и положиха цветя пред паметника на Съветската армия.
Сред гостите на тържественото отбелязване на Деня на победата и Деня на Европа бе консулът от Генералното консулство на Руската федерация във Варна г-жа Оксана Жерновая, която в обръщението си заяви: „Уроците на Втората световна война не трябва да се забравят. Наш дълг е да запазим за днешното и утрешно поколение мира и да ги предпазим от ужаса на войната". Гост бе и делегация от побратимения на Балчик руски град Тамбов, водена от депутата от градската Дума на Тамбов Константин Черкесов, който сподели, че в бившата СССР не е имало нито едно семейство, което да не е било засегнато от ужаса на войната.
Областният управител се снима заедно с представителите на руската делегация от Тамбов.



Актуално

съобщение

анкета