До 17 часа на 25 март партиите и колиациите регистрират застъпници на кандидатските листи за 44 НС

До 17 часа на 25 март партиите и коалициите подават в РИК заявления за регистрация на застъпниците на кандидатските листи за избор на народни представители в 44-ото Народно събрание, съгласно хронограмата на Централната избирателна комисия. До края на деня днес, 23 март 2017 г., трябва да бъде ясно дали ще бъдат образувани секционни избирателни комисии в лечебните заведения и места за задържане, като условието за образуване на секция е да има минимум 10 души, е разписано още в хронограмата на изборния процес.
В петък общините трябва да раздадат на секционните избирателни комисии всички документи, свързани с вота. Областният управител Детелина Николова припомня да се обръща внимание на председателите на СИК-ове - в деня на вота, 26 март, навреме да отворят секционните комисии, тъй като през нощта - в 03.00 часа, страната преминава към лятното часово време и преместваме стрелките на часовника с един час напред.
Изборният ден в страната започва в 07.00 часа и приключва в 20.00 часа, припомнят от Централната избирателна комисия. В същия часови диапазон протича изборният ден и извън страната - от 07.00 часа до 20.00 часа местно време.
Когато в 20.00 часа пред изборното помещение има негласували избиратели, председателят и секретарят на комисията установяват техния брой и самоличност, като тези избиратели предават документите си за самоличност на комисията. Само тези избиратели се допускат до гласуване след 20.00 часа, но не по-късно от 21.00 часа (извън страната това е съответното местно време).
Председателят на Районна избирателна комисия Добрич Добромир Добрев съобщи, че за вота в неделя ще има една подвижна секционна избирателна комисия, чийто състав е 7-членен. Общият брой на СИК е 381 в областта, добави още Добрев. 132-ма са регистрираните кандидати за народни представители от различните партии и коалиции, като към днешния ден РИК е заличила петима по различни причини.Актуално

съобщение

анкета