Опесъчават се 43 направления от републиканската пътна мрежа в област Добрич

Нормална при зимни условия е обстановката на територията на област Добрич към 17.00 часа на 17 януари 2017 г., съобщава дежурният в Областния съвет за сигурност. По данни на дежурния в Областно пътно управление, пътищата в цялата област са проходими при тежки зимни условия. Машините на пътно-поддържащата фирма почистват и опесъчават 43 направления на републиканската пътна мрежа. Отворени за движение без ограничение са всички пътища в Добричка област с изключение на следните отсечки:
- III-2961 Конаре - Белгун - Божаново,
- III-2904 Кардам - Дуранкулак,
- III-2963 Вранино - Белгун - Спасово.
За тези пътни участъци се допуска движение на моторни превозни средства до 12 т. Дежурният диспечер в „Енерго-Про" съобщава, че няма населени места в областта без електрозахранване. По информация на диспечера на ВИК, четири села в Община Крушари са без водоснабдяване - Габер, Огняново, Земенци и Загорци, и едно село в Община Балчик - Стражица.
По данни на дежурните в общините на територията на областта, се съобщава, че половината от село Балканци в Община Генерал Тошево е без водоподаване. От Община Крушари информират, че пътят между селата Габер и Огняново е бил отворен снощи, но рано тази сутрин отново се е наложило да бъде затворен за движение, поради силни навявания. До Габер може да се пътува през село Капитан Димитрово.
Екип на Пожарна безопасност и защита на населението е отводнявал помещение в сграда в близост до Автогарата в Балчик вследствие на снеготопенето. Към този час на някои места в областта вали сняг, а край морето - дъжд.Актуално

съобщение

анкета