Областният управител апелира: „Следете метеорологичната прогноза“

Областният управител Детелина Николова апелира към всички да следят метеорологичната прогноза и да не предприемат пътувания, ако не са наложителни. Повишеното внимание е продиктувано от предупрежденията на специалистите от Националния институт по метеорология и хидрология за влошаване на времето, ново засилване на вятъра и снеговалежи. „Предвид прогнозата и за да избегнем кризисни ситуации, днес координирах с ръководителите на МБАЛ-Добрич - д-р Т. Йорданов, и РЗИ-Добрич - д-р Св. Ангелова, да започне приемане на болните на хемодиализа, както и на родилки с термин до края на седмицата. Пациентите на хемодиализа ще бъдат настанени в МБАЛ - Добрич, а родилките - в болниците в Добрич, Балчик и Каварна" - информира Детелина Николова.
През днешния ден машините на пътно-поддържащата фирма продължиха работата по разширяване на стеснените пътни участъци на територията на областта. По данни на дежурния в ОПУ към 17.00 часа пътищата в областта са отворени при тежки зимни условия. 9 машини опесъчават и обработват републиканската пътна мрежа. Отворени за движение на МПС и без ограничение са всички пътища в областта с изключение на следните отсечки:
- с ограничение до 12 тона е пътя: Коритен - Капитан Димитрово, Кардам - Дуранкулак, Вранино - Белгун, Добрич - Сърнино
- с ограничение до 3,5 тона е пътя: Конаре- Травник- Божаново.
От Областния съвет за сигурност информират по данни на БДЖ, че не пътува пътническия влак Добрич-Варна, Добрич-Кардам. Бързият влак София - Добрич, Добрич - София пътува, информират от БДЖ.
От общините няма подадени сигнали за бедстващи хора. Няма сигнали за възникнали проблеми следствие на повишаване на водни нива на територията на областта. Нивата на язовирите на територията на област Добрич се следят и към момента не се наблюдава покачване въпреки лекото затопляне през почивните дни, съобщава Красимир Куртев - главен специалист „Отбранителна и мобилизационна подготовка" в Областна администрация Добрич.
От „Енерго-Про" информират, че няма населени места без електрозахранване.
По информация на ВИК, екипи на дружеството работят по отстраняване на аварии в Добрич - район на кв. „Пинета", ул. „Волга" 17, „Витоша" 6, бул. „Добричка епопея", като допълват, че до отстраняване на авариите има нарушено водоподаване в централната градска част. Без вода поради аварии са селата Бранище и Методиево в Община Добричка, Орляк и Зърнево - в Община Тервел, Божаново и Твърдица - в Община Шабла, Рогачево, Бобовец и Стражица - в Община Балчик, и Габер и Огняново в Община Крушари.Актуално

съобщение

анкета