Община Генерал Тошево отмени бедственото положение

От 18.00 на 14 януари 2017 г. Община Генерал Тошево отмени бедственото положение, съобщи Областният управител Детелина Николова, след като е била уведомена от кмета на общината Валентин Димитров."През деня машини на АПИ и двете военни формирования продължиха разчистването на пътните артерии в областта, като се включиха и фирми. Вследствие на продължилата работа вече без ограничение се осъществява движението по път II-71 Добрич-Албена, като в почистения днес участък се е наложило да се оказва съдействие и да бъдат извличани от преспите пет турски ТИР-а", съобщи още Д. Николова. Без ограничение е движението по път II-27 Добрич-Балчик. До 12 т е ограничението за движение на МПС по пътя Добрич-Владимирово посока Шумен. Без ограничение се осъществява движението и по път III-7106 Карапелит-Кочмар посока Силистра.

Ограничение за движение на МПС до 12 т е въведено за път III-9002 Балчик-Генерал Тошево през Царичино. Ограничение за МПС до 3.5 т е въведено за път III-296 Каварна-Генерал Тошево през Василево и Конаре. Също до 3.5 т се допускат МПС-та по пътните отсечки III-2903 Генерал Тошево-Росица, III-9701 Добрич-Преселенци-Сърнино. Пробит е пътят Кардам-Рогозина-Спасово-Дуранкулак, с което е осигурена проходимост по междуселската мрежа. Непроходим е още пътят от Крапец-Белгун, но има свързаност между селата. Продължава работата на АПИ в тези участъци, за да се осигури проходимост, информира Областният управител Детелина Николова и добави, че утре ще продължат и усилията за подобряване проходимостта на територията на Община Крушари по посока село Огняново.

По информация на „Енерго-Про“ няма населени места без електрозахранване. Дежурният диспечер на ВиК информира, че без вода са селата Стражица от Община Балчик и Зимница от Община Крушари.
Актуално

съобщение

анкета