Областният управител апелира да се следи метеорологичната обстановка

Областният управител Детелина Николова апелира да не се предприемат пътувания, ако не са крайно наложителни, а тези, които са на път да следят промените във времето, тъй като метеорологичната обстановка в областта се влошава. „В момента вече има силен вятър край морето и видимостта в района на Балчик пада. Очаква се поривите на вятъра да достигнат 20 и повече метра в секунда и да има нова снежна покривка. Има условия за нови виелици и образуване на навявания и преспи", предупреждава Областният управител.
Към обяд всички пътища от републиканската пътна мрежа на територията на областта са отворени за движение. Единствено без ограничение е движението на МПС по пътя Добрич-Варна. По пътя Добрич-Коларци-Силистра се допускат за движение автомобили до 3.5 т, а по всички останали пътища от републиканската пътна мрежа на територията на област Добрич се допуска движение на МПС до 12 т.
„Продължава работата по разчистването на пътни участъци. Пробит е участъкът Спасово-Сърнено и снегорините се движат в посока Сираково. Работи се и в участъка Дропла по посока Преселенци. Двупосочно се работи също от село Крупен към Василево и от Василево към Конаре" - информира Областният управител.
Към обяд 15 села в областта са без водоподаване, информира дежурният в Областният съвет за сигурност.



Актуално

съобщение

анкета