Усилията са насочени да се отворят максимален брой пътни артерии в областта

prev next
Усилията на всички, ангажирани с почистването на пътищата, както и помощта, която ни оказват машините, предоставени ни от военните формирования в Шабла, Балчик и ВМС днес са насочени да се отворят максимален брой пътни артерии в областта, каза Областният управител Детелина Николова. „Сутринта отворени за движение за МПС до 12 т бяха всички направления към общинските центрове в осемте общини и Варна. Пропусната бе колона от автомобили в двете посоки от и към Генерал Тошево, където разширяването на пътя продължава и се очаква към обяд движението и там да е нормално при тежки зимни условия за МПС до 12 т. Отворени са двата контролно-пропускателни пункта на границата с Румъния - Дуранкулак и Йовково. Всички МПС до 12 т се пропускат през граничните пунктове без ограничения при тежки зимни условия.
Роторен снегорин на военното формирование в Шабла работи по направление Бежаново-Спасово-Рогозина. Роторният снегорин на военното формирование в Балчик разчиства в посока Балчик-Царичино-Кремена-Дропла-Змеево-Малина-Преселенци-Горица-Великово-Сираково. Задачата е да стигне до Сърнено, където да се срещне с роторния снегорин, тръгнал от направление Шабла. БАТ машината на ВМС се движи от Добрич в посока Козлодуйци-Житница-Пчелник-Балик-Карапелит-Медово-Бенковски-Владимирово-Одринци-Добрич" - информира Областният управител.
Областно пътно управление Добрич и фирмата, поддържаща републиканска пътна мрежа са разчистили пътя до границата с област Силистра. Очаква се днес след обяд да бъде отворено за движение и направлението Добрич-Силистра, където по данни на дежурните Областно пътно управление Силистра е почистило пътя до Средище.
В момента със своя техника екип на Пожарна безопасност и защита на населението извършва доставка на специализирана храна и лекарства на дете от село Огняново на територията на община Крушари.
Няма закъсали и бедстващи хора. Автогара Добрич работи от сутринта по всички общински направления и Варна, но разписанията няма да бъдат спазвани поради тежката зимна обстановка.
„Благодаря на всички земеделски стопани в цялата област, които оказаха съдействие в тези два дни за почистване на общинските пътни мрежи и помагаха за разчистване и на републиканските пътища в областта. Сърдечни благодарности отправям и към БЧК Добрич и хората, които подкрепяха работещите екипи с храна и топли напитки" - казва Областният управител.
От „Енерго-Про" заявяват, че вече всички аварии, възникнали от силния вятър, са отстранени, като апелират хората да подават сигнали в кол центъра на тел. 0700 161 61 за възникнали локални аварии, за да се насочват екипи за отстраняването им.
Към 10 часа от ВиК информират, че общо 17 села на територията на областта са без вода.



Актуално

съобщение

анкета