Областният управител и директорът на ОС на БЧК дадоха старт на първи транш от Оперативна програма за раздаване на храни в помощ на най-уязвимите

Областният управител Детелина Николова заедно с директора на Областен съвет на БЧК Добрич д-р Артюн Еринозов, днес, 04 януари 2017 г., дадоха символичен старт на Оперативна програма за храни от фонд за европейско подпомагане на най-нуждаещите се в сградата на ДКЦ-2 в Добрич, където е единият от пунктовете за раздаване на хранителни продукти от първия транш на програмата.
Областният управител поздрави първите правоимащи, дошли да получат своите продукти с настъпването на новата година, като им пожела здраве и благополучие. „Българският Червен кръст е прозрачна и демократична институция с модерна организационна структура, която отговаря адекватно на предизвикателствата в динамичното време, в което живеем и помощта му достига до най-уязвимите хора в отговор на техните наболели проблеми. Като Областен управител на област Добрич изказвам сърдечни благодарности на БЧК в лицето на директора на Областния съвет на БЧК Добрич д-р Артюн Еринозов, с когото винаги сме имали добра комуникация и сме работили добре съвместно, за чудесната организация заедно с териториалните структури на държавата и местните власти в областта, което гарантира, че в тежките зимни месеци най-уязвимите наши съграждани ще получат помощ" - каза Областният управител Детелина Николова.
Един от основните ни ангажименти е именно грижата за по-слабите и изпълнението на програмата е именно един такъв процес, който има своя принос и за възпитанието в хуманитарни ценности, отбеляза Д. Николова. Тя благодари за добрата организация и на социалните служби и общините в областта и пожела да се множат благородните каузи в подкрепа на хората. Първите добричлии, имащи право на социалния пакет, получиха своите хранителни продукти от Областния управител Детелина Николова, която сподели, че е била в редиците на доброволците на БЧК години наред.
В рамките на първия транш правоимащите получават 10 вида храни, като пакетът за едно лице е 38.550 кг на стойност 67.188 лв. Общо в област Добрич в рамките на първия транш ще бъдат раздадени 237 313.8 кг храни на стойност 413 609.328 лв. В област Добрич право на хранителни пакети по Оперативната програма, определени от Агенция „Социално подпомагане" са 6 156 лица. На 05 януари 2016 г. ще стартира раздаването на хранителните продукти и в други общини на територията на областта.Актуално

съобщение

анкета