Областният управител Детелина Николова участва в Международен конгрес на световните цивилизации и модерния туризъм

Днес, 29 ноември 2016 г., по покана на министъра на туризма в оставка Николина Ангелкова Областният управител Детелина Николова участва в първия Международен конгрес на световните цивилизации и модерния туризъм, който се провежда в София.
Форумът ще бъде открит от генералния секретар на Световната организация по туризъм г-н Талеб Рифай, като се очаква участие да вземат всички министри на туризма на 157-те страни членки на Световната организация по туризъм. Конгресът има за цел да събере на едно място високопоставени представители от правителствения, публичния, частния и академичния сектори от цял свят. Събитието, което ще продължи и утре, 30 ноември, ще акцентира върху културния туризъм, представяйки идеята за световните цивилизации по един атрактивен начин. Участниците във форума ще могат да обменят добри практики относно концепцията на модерния туризъм, както и опита на своята страна и да направят предложения по темата за развитието на сектора.
Днес ще се обсъжда как може да се вдъхне нов живот на световните цивилизации чрез развитието на устойчив, модерен туризъм, как да се разработят модели за ефективно партньорство, които да допринесат за запазване и съхранение на световното културно богатство и цивилизациите и същевременно да създадат социално-икономически ползи за местните общности.
Основна тема във втория ден ще бъде разработването на стратегия за устойчив туризъм за световната цивилизация. Ще се обсъдят предимствата и предизвикателствата при изграждането на партньорства между туризма и съвременните индустрии за запазването на световните цивилизации.



Актуално

съобщение

анкета