Областният управител Детелина Николова пожелава: Да бъде честит Денят на българската община!

     По случай Деня на българската община - 12 октомври, поздравявам най-сърдечно кметските екипи, общинските съветници и всички служители в осемте общински администрации на територията на област Добрич! Изразявам своята благодарност за усилията, които полагат за съхраняване на авторитета на своите общини, работят за тяхното динамично развитие, утвърждават добри практики, чертаят хоризонт за реформи в общинската дейност, постигат резултати в интерес на своите граждани!
      Местната власт е от голямо значение за развитието на страната ни. Тя е най-близко до хората и способства за привличане на всички граждани в процеса на създаване на достойни условия на живот. Датата, на която местната власт отбелязва своя празник, не е случайна. На 12 октомври 1882 г., е публикуван първият Закон за общините и градското управление в България. Преминали през множество изпитания, днес имаме силни и независими общини, утвърждаващи демократичните ценности и работещи за българските граждани.
      На всички добруджанци, чиито професионален път е свързан през годините с развитието на местното самоуправление, изказвам благодарност и пожелавам здраве и успехи в решаването на всекидневните местни проблеми.
      Отправям своето послание към всички работещи в общинските администрации в област Добрич: Бъдете активни, прилагайте добрите практики, намирайте верни, разумни и полезни за хората решения и постигайте устойчиви и ефективни резултати. Знаем, че няма лесни проблеми, има човешки проблеми и, за да се справяме с тях, са необходими знания, умения, професионални решения, постоянство и отдаденост.
     Нека действията Ви показват, че общините от област Добрич градят модерно местно самоуправление и създават авторитетна демократична традиция!

ДЕТЕЛИНА НИКОЛОВА
Областен управител на област Добрич




Актуално

съобщение

анкета