Напредва ремонтът на 13 км от път ІІІ-9701 Преселенци - Сърнино

prev next
Усилено се работи по превантивния ремонт на път ІІІ-9701 Преселенци - Сърнино в област Добрич. Строително-монтажните работи стартираха в края на юни т. г. и трябва да завършат до края на месеца.
Отсечката се обновява с осигурените от правителството средства за подобряване състоянието на пътната инфраструктура в Северна България. С предоставените 3,5 млн. лв. се обновяват 13 км от третокласния път. Ремонтирани са водостоците и е подобрено отводняването. В момента се полага износващия пласт асфалт. След това предстои монтиране на ограничителните системи, пътните знаци и хоризонталната маркировка.
Третокласният път е изграден е през 1957 г. и не е основно ремонтиран от близо 20 години. С подобряване състоянието на пътната отсечка от път III-9701 се повишава безопасността и удобството при пътуване и ще се улесни достъпът от зърнопроизводителния район до областния център Добрич и общините Генерал Тошево, Балчик и Каварна.
Превантивният ремонт се изпълнява от ДЗЗД „Понт", в което участват: „Хидрострой" АД и „Инжстройинженеринг" ЕООД, по договора за текущо поддържане на републиканските пътища в област Добрич.



Актуално

съобщение

анкета