Честит да е най-светлият ни празник – 24 май!

     Уважаеми жители на област Добрич, уважаеми учители и дейци на културата,
     Часове ни делят от най-хубавия български празник 24 май - Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост. Празник, който ни обединява с безсмъртния химн „Върви, народе възродени..." и извиква у нас чувство на гордост и национално самочувствие!
     Нека в Деня на Светите братя първоапостоли, когато си припомняме нашето духовно начало, да поднесем своето уважение и признателност на българските учители! Да сторим поклон пред тези неуморни радетели, които с вдъхновение и от сърце работят за съхранение на духовните устои на нацията, мотивират стремежа към знания и издигат на пиедестал Знанието!
     Да изкажем благодарност на добруджанските творци, които със слово и с талант, прославят родния край и доказват европейската съизмеримост на българите!
     Честит 24 май на учениците от област Добрич! Пожелавам на всички момичета и момчета да бъдат пламенни и любознателни, винаги отворени към нови знания, усърдни в усвояването на умения, взискателни към себе си и убедени, че могат повече! Бъдете здрави и реализирайте мечтите си! Поставяйте си високи цели и разширявайте своите хоризонти!
     Нека всички пазим в сърцата си преклонението пред великото дело на Св. Св. Кирил и Методий и на техните последователи!
Нека пребъде Българското Слово през вековете!
Честит празник!

ДЕТЕЛИНА НИКОЛОВА, Областен управител на област Добрич




Актуално

съобщение

анкета