Инициативата ДА ИЗЧИСТИМ БЪЛГАРИЯ ЗАЕДНО стартира с национална среща на партньорите

     На 11 май 2016 г. Университетската ботаническа градина в София стана домакин на първата национална среща на партньорите на най-мащабната доброволческа акция у нас „Да изчистим България заедно". Любимите лица от ефира на bTV заедно с министъра на околната среда и водите Ивелина Василева, представители на Министерството на земеделието и храните, на Министерствота на младежта и спорта, областни и общински администрации, неправителствени организации, бизнеса и медиите дадоха старт на кампанията за голямото чистене, което ще се състои на 4 юни.
     „Повишаващата се активност на доброволците в инициативата говори за настъпваща промяна в навиците на българското общество. Това е сериозен напредък и ни мотивира да продължаваме напред. bTV има сериозната отговорност да продължава да превръща гражданите от доброволци за един ден в неизменни посланици на идеите на кампанията", коментира Павел Станчев, главен изпълнителен директор на bTV Media Group.
     По време на срещата бяха обявени и първите акции, които ще бъдат организирани в защитени територии и скъпи за българите места като пещерата Леденика, района около хижа Беласица в местността Илиевска нива, историческата местност Момина скала във Витоша, Кирилова поляна над Рилския манастир, Арбанашкото плато край Велико Търново, Хайдушките водопади в близост до Берковица, Аладжа манастир до Варна и много други, с които доброволците ще могат да се запознаят на сайта на инициативата - daizchistim.bg.
     Министърът на околната среда и водите Ивелина Василева заяви, че като основен партньор на инициативата, МОСВ ще осигури 40 000 комплекта чували и ръкавици за нуждите на доброволците, както и ваучери за гориво в размер на близо 80 000 лв. И тази година от министерството се ангажираха транспортираните до депата отпадъци по време на голямото чистене да не бъдат облагани с такси.
     През 2016 г., организацията и координацията на съвместните дейности ще бъде координирана от Национален доброволчески център. На телефон 0700 112 05 доброволците в него ще предоставят информация на всички партньори и граждани, които искат да се включат в почистването на 4 юни.

     Припомняме, че на 23.08.2011 г., в присъствието на журналисти и служители от Областна администрация - Добрич, Областният управител Желязко Желязков и кореспондентът на bTV Петромира Кирчева, спуснаха Флага с логото на кампанията на входа на институцията. Акт, който удостоверява партньорството и ежегодното участие на област Добрич в еко-инициативата.




Актуално

съобщение

анкета