Изложбата „Добруджански чешми“ гостува в СОУ „Димитър Талев“

   Днес Областният управител Детелина Николова бе специален гост на откриването на изложба „Добруджански чешми" на краеведа Иван Жечев в СОУ „Димитър Талев".

    Млади родолюбци, в лицето на ученици от IV-ти до XI-ти клас, посрещнаха гостите на изложбата с хляб и сол и под музикалния съпровод на фолклорна музика изтанцуваха кръшни добруджански хора и ръченица. Срещата обогати учениците със знания за добруджанските чешми, като символ на живота. Живителните корени на изворите в равнината и тяхната плодородна сила са изконна част от бита на добруджанеца. Непринудените разкази на Иван Жечев, изпълнени с поучителни истории, създаде мост между поколенията за съхраняване на българския дух и традиции.

    От свое име Областният управител поздрави краеведа за неуморния му дух и ентусиазъм. Специално обръщение Детелина Николова направи към директора и екипа на СОУ „Димитър Талев" за реализирането на проекта, за постиженията на възпитаниците, както в национални, така и в международни изяви. А на възпитаниците пожела здраве, сили за новите предизвикателства и амбиция за постигане на мечтите им.




Актуално

съобщение

анкета