Областният управител Детелина Николова преряза лентата на модерна оранжерия в с. Стражица

prev next

     Модерна оранжерия, която е последно поколение на хидропоника (отглеждане на растения без почва) с напълно автоматизиран климат-контрол, бе открита днес, 7 март 2016 г., в балчишкото село Стражица.
     Модулната оранжерия е изградена за една година от фирма "Агростан" ООД в резултат на спечелен проект по Мярка 121 от Програмата за развитие на селските райони. Площта е 5316 кв.м. Съоръжението е най-висок клас на оборудване в България и единствено по рода си в региона.
     В приветствието си към домакините - двамата братя Росен и Стоян Георгиеви, и гостите на събитието, Областният упправител Детелина Николова заяви, че "Фирма „Агростан" е чудесен пример за постигане на отлични резултати, когато е налице предприемачески дух и инициативност, когато се работи ефективно и процесът се управлява професионално и отговорно". Детелина Николова обърна внимание, че тази иновация в нашата област е сред примерите за много добра усвояемост на средствата по ПРСР. Данните, изнесени от Министерство на змеделието и храните, сочат отлични резултати - над 99 процента, на усвоени средства за 2015 г.
     Областният управител изрази надежда тази добра тенденция да продължи и през настоящата година, тъй като се очертава 2016 г. да е наситена с нови възможности за получаване на европейско финансиране. "Важното е земеделските производители да бъдат активни, креативни и да се възползват максимално от възможностите на еврофондовете за развитие на модерно земеделие в област Добрич", пожела Областният управител Детелина Николова.




Актуално

съобщение

анкета