Министър Лиляна Павлова награди община Добрич за проекта за подобряване на градската среда

prev next

     Община Добрич бе отличена на Церемонията за връчване на награди за принос в изграждането на инфраструктурата на България. Специалната награда е за оригинална комплексна ландшафтна композиция за обновената и модернизирана градска среда чрез реконструкция на градския парк „Св. Георги". Министър Лиляна Павлова връчи отличието на Областния управител на Добрич Детелина Николова, бивш кмет на общината, през чийто мандат се реализира проектът, и на Росица Йорданова, зам.-кмет на община Добрич с ресор „Икономическо развитие и европейски фондове". Проектът е на стойност над 10 млн. лв., осигурени от ОП „Регионално развитие".
     Учредител на конкурса е „Градът Медиа Груп", а инициативата е под егидата на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, Министерството на околната среда и водите и със съдействието на браншовите, академични и професионални организации в сектора.
     Целта е да бъдат отличени и наградени най-добрите инфраструктурни проекти у нас, реализирани в периода 2013-2015 г. Награди бяха раздадени в 8 категории, а печелившите проекти са определени от 30-членно авторитетно жури с председател инж. Павел Диковски.     

 




Актуално

съобщение

анкета