Инициатива на Областния управител: Да направим масирана кампания в полза на превенцията!

     Във връзка с тревожната статистика на телефонните измами в област Добрич, Областният управител Детелина Николова инициира среща, на която бяха обсъдени мерки в подкрепа на превантивните действия на Областната дирекция на МВР. Участие в срещата взе директорът на ОД на МВР ст. комисар Веселин Колев, който даде конкретни насоки за популяризиране на темата: да се говори по този въпрос, предупреждението за телефонни измами да достигне до всеки наш съгражданин, да бъде предмет на разговор с всеки, с който общуваме, с близки, с колеги, с приятели.     

     Превантивните мерки да добият масов характер, апелира и Областният управител. Детелина Николова съобщи, че се търси съдействието на общини, кметове и кметски наместници, на Регионалния инспекторат по образованието, на училищата. Разчита се много на Областния съвет на пенсионерите и на активната работа в пенсионерските клубове в областта, включително и на читалищата.
      Посочена бе ролята на кварталните полицаи, домоуправителите и цялата общественост, която трябва да се включи в борбата с това обществено явление, създадено от „изобретателни" измамници.
     Участниците в срещата подкрепиха намерението на Областния управител, тези срещи да продължат по места, за да може да се чуе от всеки наш съгражданин предупреждението: ДА НЕ СЕ ДОВЕРЯВА, ДА НЕ ДАВА ПАРИ НА НЕПОЗНАТИ! ПРИ ВСЯКО СЪМНЕНИЕ ДА ТЪРСИ ПОМОЩ ОТ ПОЛИЦИЯТА НА ТЕЛ. 112.




Актуално

съобщение

анкета