Областният управител Детелина Николова подкрепи Ваканционно селище „Бялата лагуна” за участие в конкурса „Инвеститор на годината“

     Българската агенция за инвестиции организира за десети пореден път годишните награди "Инвеститор на годината". Конкурсът цели да отличи най-значимите инвестиционни проекти, реализирани през 2015 г.

     В определения срок в Областна администрация Добрич, бе получено единствено предложението на община Каварна. Ваканционно селище „Бялата лагуна" е съвместна инвестиция на собственика на ваканционния обект - "Албена" АД и международната туристическа компания „Томас Кук Скандинавия", която възлиза на стойност над 40 млн. лв.
     Клубното селище беше открито през месец юни, като за сезон 2015 е работило на пълен капацитет. Комплексът разполага с 226 студия и апартаменти на първа линия и 70 в паркова зона. Ваканционно селище „Бялата лагуна" се определя като двигателят за увеличаването на скандинавските туристи не само в региона, но и за цялото северно Черноморие. През активния туристически сезон бяха посрещнати гости от четирите скандинавски страни - Швеция, Дания, Финландия и най-вече Норвегия.
     Реализираният проект осигури 200 работни места, което значително намали нивото на безработицата за града и региона.
     Новото Ваканционно селище „Бялата лагуна" е инвестиция в община Каварна в посока промяна на имиджа на България като туристическа дестинация и налагане на по-добри и качествени туристически продукти, които привличат платежоспособни клиенти. Местонахождението на обекта е в непосредствена близост до голф игрище Тракийски скали.
Селището е четири звездно, като в него са разположени, два ресторанта, няколко басейна, супермаркет, фитнес с панорамна морска гледка. В допълнение за всеки по нещо има и сцена за вечерна анимация и концерти на плажа.
     Всичко това дава основание, Ваканционно селище „Бялата лагуна" да бъде определено като най-значимият осъществен проект в община Каварна за 2015 г.
     Областният управител Детелина Николова напълно подкрепи инвестиционния проект и  пожела успешно представяне и номиниране на конкурса.
     Церемонията по награждаването ще се състои в началото на 2016 г.




Актуално

съобщение

анкета