На територията на област Добрич са образувани общо 376 избирателни секции

     В изпълнение на ангажиментите си по организационно-техническата подготовка на изборите и референдума на 25 октомври 2015 г., и в отговор на писмо на Заместник министър-председателя по европейските фондове и икономическата политика - Томислав Дончев, Областният управител д-р Маргарита Новоселска, изиска информация от 8-те общински администрации относно образуваните секции на територията на всяка община. Обобщената информация е изключително важна за точното определяне на броя на бюлетините по общини, райони и кметства и на протоколите за секционните избирателни комисии.
     Избирателните секции на територията на област Добрич са 376. Необходимо е уточнението, че при наличие на не по- малко от 10 избиратели, следва да се образуват секции в МБАЛ и специализирани институции, не по-късно от 48 ч. преди изборния ден.
Към момента, броят на избирателните секции по общини е, както следва:
Община град Добрич - 126 секции,
Община Добричка - 67 секции,
Община Генерал Тошево - 49 секции,
Община Балчик - 35 секции,
Община Каварна - 34 секции,
Община Тервел - 32 секции,
Община Крушари - 17 секции,
Община Шабла - 16 секции.
     Със заповед на Областния управител от 27 август т.г., е определен организационно-техническият екип на Областна администрация Добрич, с ръководител Детелина Драганова, и.д. Главен секретар. Екипът отговаря за изпълнението на задачите, свързани с подготовката и произвеждането на изборите за общински съветници и кметове, както и за произвеждане на национален референдум - насрочени за 25 октомври 2015 г. Следи се стриктно за своевременното изпълнение на задачите по оперативно-техническата подготовка на изборния процес, съгласно хронограмата, приета с Решение на ЦИК, както и оперативните срокове в решенията на ЦИК и указанията на Министерски съвет.
     На сайта на Областна администрация Добрич в главното меню е създадена рубрика МЕСТНИ ИЗБОРИ 2015, където се публикуват материали, свързани с предстоящите избори.




Актуално

съобщение

анкета