Китайският инвеститор запозна Областния управител с напредъка по проекта за изграждането на Фуражен завод в Добрич

     Днес, 2 юли 2015 г., Областният управител д-р Маргарита Новоселска посрещна в кабинета си главния китайски инвеститор г-н Фънг Гуоминг, придружаван от управителя на съвместната българо-китайска фирма България Тианшинонг Фийд Ко. ООД г-жа Надя Маринова.
     Гостите запознаха Областния управител с предприетите дейности по изпълнение на инвестиционния процес и планираните предстоящи задачи, съобразно изискванията на българското законодателство. Бяха маркирани въпроси относно: пререгистрацията на съвместната българо-китайска фирма, която вече се нарича България Тианшинонг Фийд Ко. ООД; преглед на оферти за избор на изпълнители; срещи с проектанти и производители на силози; подготовка на терена и необходимите комуникации за реализация на съоръжението и др.
     Областният управител д-р Новоселска поздрави гостите и заяви, че срещата в Областна администрация с голям инвеститор, е потвърждение за подкрепата, която оказва българската държава за сериозните инвестиционни намерения. От друга страна, инвеститорът придобива увереност и сигурност за реализацията на своя мащабен проект.
     Д-р Маргарита Новоселска припомни, че миналата седмица Министерски съвет прие решение, с което се създава към Министерството на земеделието и храните Център за насърчаване на сътрудничеството в областта на селското стопанство между Китай и страните от Централна и Източна Европа (ЦИЕ). Това е поредно доказателство за желанието на българското правителство да се стимулира търговията със селскостопански стоки с Китай, който е един от най-големите пазари за селскостопанска продукция в световен мащаб, както и да се повишат възможностите за привличане на чуждестранни инвестиции в отрасъла.

     Припомняме, че през месец април т.г., в Добрич бе първото посещение на делегация от българо-китайската фирма, която представи инвестиционните си намерения за изграждане на Фуражен завод в Добрич пред Областния управител и Кмета на града, в отговор на това бе заявена подкрепа и готовност за съдействие от страна на държавните институции и ведомства и местната власт.
Актуално

съобщение

анкета