Инициативата „Осинови паметник“ с реално присъствие в oбласт Добрич

     Инициативата, съпътства Националното честване на Шипченската епопея, под патронажа на Президента на Република България, и се реализира с основна цел обогатяване на познанието за историческите събития, за личностите и историческия им принос за страната. Заедно с това, мотивите са в посока засилване на интереса на учениците към културното наследство и съхраняване у младите хора на чувства като родолюбие, смелост, великодушие и саможертва.
     По покана на Областния управител на област Габрово, който е домакин на Петото национално честване на Шипченските боеве през м. август, Областният управител на Добрич д-р Маргарита Новоселска заяви подкрепа за родолюбивата инициатива „Осинови паметник" и уведоми РИО Добрич, за регламента на Националното честване и механизма за реализиране на дейностите.
     В определения срок - края на м. май т.г., Областният управител получи от Регионалния инспекторат по образованието изготвения Списък на училища от област Добрич, които са се включили в инициативата през учебната 2014-2015 г.

     На публикувания по-долу линк, желаещите могат да свалят 214 снимки, подготвени от РИО-Добрич. В периода 01 - 05 юни на територията на цялата област, инициативата ще бъде представена като слайдшоу на видео мониторите в публичните части на сградите на общинските администрации.

https://drive.google.com/file/d/0B-n7qF2YBtDNN1E4U0haSXl4R1E/view?usp=sharing

 Прикачени файлове


Актуално

съобщение

анкета