Ивайло Московски: Инвестираме над 6 млн. лева за възстановяване на естакадата в град Шабла

     Днес, 6 април 2015 г., Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски, заедно с кмета на община Шабла проф. Райна Бърдарева и Областния управител д-р Маргарита Новоселска, дадоха старт на възстановяването на естакадата в града.
     „Идентифицирахме естакадата в град Шабла като приоритетен обект още през миналия мандат и днес след предприетите мерки на правителството да прехвърли обекта към ДППИ вече имаме осигурено финансиране за възстановяването му", каза Ивайло Московски по време на събитието. Министърът съобщи още, че естакадата е изключително важно съоръжение за държавата, защото нейната крайна точка определя границата на страната. По думите му, проектът ще бъде част от инвестиционната програма на Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура" и след завършване на рехабилитацията ще бъдат предприети необходимите действия обектът да получи статут на пристанищно съоръжение. „За нас е изключително важно, освен възстановяването на естакадата, да осигурим и нейната поддръжка занапред, за да не допуснем след време обектът да започне да се руши отново", допълни той.

     Възложител на проект „Инженеринг за възстановяването на пристанищно съоръжение при нос Шабла - Морска естакада с островна площадка" е Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура", а изпълнител е Консорциум „Морска Естакада Шабла". Сключеният договор включва проектиране, строителство и строителен надзор и е на обща стойност 6 186 353 лв. без ДДС. Срокът за изпълнение на проекта е до януари 2016 г.

 




Актуално

съобщение

анкета