Добрич отбеляза 137-та годишнина от Освобождението на България

     В общоградското поклонение, организирано от Община град Добрич, взеха участие Областният управител д-р Маргарита Новоселска, зам. областните управители Ивайло Манушев и Йордан Йорданов, народните представители Румен Иванов, Живко Мартинов, Валентин Николов, гости от Руското консулство във Варна, кметът на града Детелина Николова, председателят на Общинския съвет Добрич Ангел Табаков, почетни граждани на Добрич, жители и гости на града.

     С панихида в памет на загиналите за Освобождението на България и празничен водосвет в храм „Св. Георги" започнаха честванията на 3-ти март. По- късно на паметника на хан Аспарух и Костницата на загиналите руски воини се състоя тържественият ритуал за полагане на венци и цветя и отдаване на военни почести на загиналите за Освобождението на България.

     Трети март е символ на българската признателност, празник - неподвластен на времето, защото всеки от нас го носи в сърцето си. В дъждовния Трети март 2015 г., това доказаха десетки добричлии, които се поклониха пред паметта на героите и си припомниха заветите и посланията на загиналите за Свободата на България преди 137 години.




Актуално

съобщение

анкета