16 ноември - Световен ден за възпоменание на жертвите при пътнотранспортни произшествия

     На 16 ноември по идея на Генералната асамблея на ООН отбелязваме Световния ден за възпоменание на жертвите при пътнотранспортни произшествия. Статистиката в България е тревожна: всяка седмица по пътищата загиват повече от 12 души, над 150 са пострадалите с тежки наранявания, голяма част остават инвалиди за цял живот. Огромни са човешките страдания, които понасят стотици семейства...
     И тази година област Добрич се включва в отбелязването на Световния ден - 16 ноември. В Храм „Св. Троица" в Добрич от 11.30 ч. ще бъде отслужена заупокойна литургия и панихида в памет на загиналите при нелепи инциденти и произшествия по пътищата.

     Нека да почетем паметта на загиналите с присъствието си, призовава Областният управител Недко Марчев. Да си спомним за десетките невинни жертви, да проявим съпричастност към мъката на близките и да запалим свещ пред Оброчния кръст в Храм „Св. Троица" в неделя. По този начин ще заявим не само подкрепа, но и непримиримост спрямо ежедневните нарушения на правилата за движение. Нека в този ден отново си припомним, че всички ние - участници в движението, институции и организации, сме длъжни да бъдем наистина отговорни пред поколенията и да работим за постигане на реална култура в движението! С повече толерантност и внимание голяма част от пътните произшествия могат да бъдат предотвратени", убеден е Областният управител.

 

 




Актуално

съобщение

анкета