Областният управител присъства на откриването на Международното специализирано изложение „Селското стопанство и всичко за него”

 

     Очаква се преструктуриране на част от областните и общински служби по земеделие в цялата страна и това ще бъде направено с оглед на постигане на по-ефективна работа и по-добра комуникация между службите и земеделците- заяви министърът на земеделието и храните пред журналисти.

     На пресконференция той съобщи, че по негово нареждане е започнала проверка от новия изпълнителен директор на ДФ „Земеделие" на работата на бившето ръководство и очаква доклад за това през  следващата седмица. Наред с това,  министърът обърна внимание, че Програмата за развитие на селските райони 2007-2013г. ще бъде преструктурирана, с което се цели да бъде по-полезна на земеделските производители.  На пресконференцията стана ясно, че министерството иска проверки освен за вноса на растителни продукти и на месни и млечни продукти.

     В рамките на изложението  се проведе Кръгла маса  на тема "Българското земеделие-проблеми и перспективи", в която взе участие и Областният управител г-н Желязко Желязков.

     Над 300 изложители участват в  специализираното изложение, където представят освен селскостопанска техника и различни сортове семена, препарати за  растителна защита,  и др.  




Актуално

съобщение

анкета