190 000 бюлетини за област Добрич са раздадени по общини

     При създадена добра организация в съответствие с указаните срокове, Областна администрация Добрич изпълнява ангажиментите си по отношение на техническата подготовка на предстоящите евроизбори на 25 май: получените по график в края на миналата седмица 190 000 изборни бюлетини, днес, 21 май, вече са разпределени по общини и се раздават на упълномощени техни представители.
     Съобразно изискванията на Изборния кодекс, получаването на хартиените бюлетини и всички други изборни книжа и материали, тази година за първи път стана на място - на територията на „Печатница на БНБ" София, от упълномощени представители на Областна администрации, РИК и МВнР.
     Областният управител Недко Марчев изпрати писма до кметовете на общини във връзка с необходимостта за създаване на организация за преглед на устройствата за копиране /осигурени за изборите през 2013 г./. В отговор, общините потвърдиха, че копирната техника е приведена в състояние за ползване от секционните комисии в изборния ден. Предприети са също така и мерки по осигуряване на консумативите - мастило и хартия.
Вчера, 20 май в Областна администрация бяха доставени 450 печата за СИК и 30 печата за подвижните секционни избирателни комисии.

 
Актуално

съобщение

анкета