В Областна администрация работи денонощна телефонна линия в помощ за граждани на Украйна - 0888478606

Ученици от СОУ „Любен Каравелов“ се запознаха в конкретика с работния процес в Областна администрация

     Областният управител Недко Марчев и неговите заместници Даниел Йорданов и Исмет Абил приеха учениците и насърчиха интереса им да научат повече за държавната институция, да се запознаят с нейната структура, функции и компетенции по отношение на провеждането на държавната политика на територията на областта. Допълнителна информация бе предоставена от главния секретар на администрацията Божидар Божилов, директора на специализираната дирекция Валентина Николова, както и от самите служители.
     Единайсетокласниците Криси и Петър, както и по- малките Диляна, Енис и Михаела от СОУ „Любен Каравелов", се запознаха с отделни процедури, дейности и правилата на документооборота заедно с експерти по регионално развитие, административен контрол, държавна собственост. За работата с граждани учениците придобиха впечатление в Бюрото за комплексно обслужване.
     Знанията си за „визитката" на област Добрич и нейните европейски перспективи за развитие, младите хора получиха по- късно в Областния информационен център. 
     В края на работния ден, възпитаниците на СОУ "Л. Каравелов" споделиха впечатленията си с Областния управител, който изрази убеденост в практическата полза на инициативата „Мениджър за един ден" като предизвикателство за учениците и възможност за избор при тяхната бъдеща професионална реализация. За „придобит" опит и за успешно справяне с конкретни практически задачи по отношение на административната дейност, младите мениджъри получиха сертификати от Областния управител Недко Марчев.
     Събитието се проведе в рамките на инициативата „Мениджър за един ден", която се организира за 12-та година от Джуниър Ачийвмънт България.
Актуално

съобщение

анкета